Biografie

“Mijn leven van toen tot nu samengevat.”

Donny van der Roest

Donny van der Roest is geboren op 31 oktober 1993 in Den Haag. In 2015 start Donny zijn eigen entertainment bedrijf, na al ruim vier jaar actief te zijn als zanger.

Zijn eerste single “Mijn hart gaat boem boem,” werd opgenomen in de studio van Peter La Haye. In het land werd het nummer zo goed opgepikt dat het diverse hitlijsten bereikt.

Als Donny tijdens het vele optreden collega artiest Jeffrey Heesen (finalist BZ&T) tegenkomt volgt Donny Jeffrey’s advies op om eens bij producer Mario Veltman aan te kloppen. Met Mario heeft Donny zo’n goede klik dat hij besluit zijn tweede single “De liefde heeft ons allebei” op te nemen. Het nummer die origineel Viva la vita heet, is gecomponeerd door fluitist Paul Smithuis. Jeffrey Heesen tekende voor de tekst. Deze single gooide hoge ogen bij het publiek. De clip die geproduceerd is door Kaska Producties werd een regelrechte youtube hit.

Inmiddels is ook de derde single van Donny een feit. Samen met collega artiest Jordy Falcon namen zij bij Mario Veltman ‘Love me baby’ op. Met Jordy heeft Donny een goede vriendschap dus een duet was eigenlijk een kwestie van tijd. Dat Donny en Jordy een hit in handen hadden wisten zij ook niet. De single heeft ruim 7 weken in de Oranje top 30 gestaan. Mede dankzij Jim Hoogendorp werd er zelfs in weekblad Prive een artikel over hun zomerhit geschreven.

Dat Donny een bliksem start zou maken kon hij van te voren alleen maar dromen. Het smaakte alleen wel naar meer. In 2016 begint Donny een samenwerking met D-River Music. Achter dit label zit Karl Kaspers die ook verantwoordelijk is voor heel veel videoclips (Kaska Producties) in Nederland. Het label verzorgde in het verleden het management voor Theodoor (van de hitsingle “Ik ben van jou”) en doet nu ook het management van Mark Rijs, Jeffrey Tanis en Ray van der Heiden.

Met de samenwerking met D-River Music verwacht Donny verdere stappen te kunnen maken en uitgroeien tot een gerespecteerde artiest. De eerste single onder het label zal begin 2016 worden uitgebracht. Verder staan er op de planning een album en de vele optredens in het land.’

biografie-donny

Love Me, Baby

Mijn nieuwe single “Love Me, Baby” samen met Jordi Falcon is eindelijk uit, luister hem direct via iTunes of Spotify.

Spotify iTunes

Mijn Partners

Ik ben trots op mijn partners, zij maken het mogelijk dat ik kan doen waar ik van hou; zingen!